نمک تصفیه شده یگانه


نمک تصفیه شده یگانه نوعی نمک است که در جریان عملیات تصفیه همه ناخالصی ها و آلودگی آن از بین رفته عنصر ید که مورد نیاز بدن است به آن افزوده شده و برای طعم و مزه دادن به غذا به عنوان چاشنی مصرف می شود

نمک متشکل از دو ماده معدنی است که  آنها کلر و سدیم نامیده می شوند کلرور سدیم به شکل بلور های سفید با دانه های ریز در اطراف ما وجود دارد. و نمک طعام ماده ای است متبلور، شورمزه و بدون بو که عمدتا” از کلرور سدیم ساخته شده است.

از شروع زندگی بشری استفاده از کلرور سدیم به عنوان یک نوع ادویه که به غذا های افراد طعم می داده کاملا”شناخته شده است و ویژگی ضد میکروبی نمک و خاصیت نگهداری مواد غذایی و پیشگیری از خراب شدن آن ها روشی شناخته شده در زندگی افراد بشر بوده است.

نمک تصفیه شده یگانه

در جهان امروزی به علت شیوع زیاد بیماری های قلبی و عروقی و پرفشاری خون مصرف زیاد نمک به عنوان یکی از مهم ترین عوامل خطر در بروز این بیماری ها معرفی شده است، پژوهشها نشان می دهد که از هر ۸۰۰ مورد مرگ و میر در کشور ۳۰۰ مورد آن ناشی از بیماری های قلبی و عروقی بوده می باشد. میزان استفاده از نمک در کشور ما  ۱۵-۱۰ گرم در روز برای هر فرد  است ولی این میزان بنا به توصیه سازمان های بین المللی بایستی به ۳-۲ گرم در روز کاهش یابد

نمک در طبیعت به دو صورت جامد (معادن نمک) و محلول در آب دریا یافت می شود. در نقاط مختلف ایران، ماده نمک به صورت معادن نمک و نمک دریا وجود دارد. نمک تولید شده از معادن، دارای ناخالصی ها و آلودگی هایی فراوانی است که برای سلامتی انسان بسیار خطرناک است.

از جمله ناخالصی های که در نمک وجود دارد می توان به مواد نامحلول مانند شن، ماسه و خاک و مواد آلاینده که برای استخراج از معدن مصرف می شود  نام برد و مواد محلول نظیر سختی (کلسیم و منیزیوم) سولفات و فلزات سنگینی از قبیل سرب، جیوه، ارسنیک، کادمیوم اشاره کرد

وجود این آلودگی ها در نمک می تواند موجب پیدایش عوارض نامطلوب در اندام های گوارشی، کلیوی، کبدی و ریوی شده و در مواردی زیادی باعث مسمومیت می شود ، حتی از جذب آهن در بدن پیشگیری می کند. بنابراین واحدهای تولید کننده نمک با تجهیز سیستم تصفیه توانسته اند با روش تبلور مجدد ناخالصی های محلول و نامحلول موجود در نمک را از بین می برند و نمکی کاملا” بهداشتی تحت عنوان“نمک تصفیه شده” تبلور مجدد را می سازند

استفاده زیاد نمک با افزایش فشار خون خصوصا در کسانی که سابقه خانوادگی فشار خون بالا دارند ارتباط مستقیم دارد، یقینا اثبات شده است. افزایش یافتن فشار خون نیز خطر سکته مغزی یا حمله قلبی را افزایش می دهد.

استفاده زیاد از نمک یا غذاهای شور چه عوارضی را در پی دارد؟

اگر نمک به مقدار مناسب و در حد اعتدال مصرف شود کلیه ها سالم می ماند و کارکرد بهتری خواهد داشت و نمک مورد نیاز بدن تامین می شود، ولی اگر استفاده از نمک بیش از اندازه باشد و مواد شور در عملکرد کلیه ها یا یکی از سیستم های مربوط به دفع،اختلال ایجاد کند نمک اضافی موجب جمع شدن زیاد آب در بدن شده و ایجاد ورم در تمام و یا قسمت هایی از بدن می شود. مصرف زیاد نمک و غذاهای شور از عوامل موثر بر افزایش فشار خون و ایجاد بیماری های قلبی – عروقی علی  خصوص در کسانی که سابقه این بیماری ها را در خود یا خانواده دارند، می شود. طبق تحقیقات انجام شده مشخص شده است که مصرف زیاد نمک به غیر از افزایش فشار خون، اثرات خطرناک دیگری مثل سکته قلبی، پوکی استخوان، سرطان معده، آسم و …  بر سلامت دارند.

نمک تصفیه شده یگانه

مهم ترین منابع دریافت نمک در رژیم غذایی کدام ها هستند؟

– نمک آشپزخانه و سفره که زمان طبخ غذا یا سر سفره به غذا افزوده می شود.

– انواع غذاهای آماده مثل سوسیس، کالباس،همبرگر و انواع کنسرو ها مانند کنسرو خورش ها، کنسرو سبزیجات و …

– انواع تنقلات شور مثل چیپس،چوب شور و لبنیات شور مانند پنیر، دوغ و کشک

– انواع شور و ترشیجات

– آجیل و مغز دانه های شور (پسته، بادام، فندق، گردو و …)

برای پیشگیری از افزایش فشار خون و بیماری های قلبی چه نکاتی را باید رعایت کرد.

– میزان نمک که موقع پختن غذا اضافه می کنید را کم کنید

– برای کم کردن مصرف زیاد از نمک، از آوردن نمکدان بر سر سفره خودداری کنید

– غذاهای کنسرو شده و بسیاری از مواد غذایی بسته بندی شده و آماده دارای مقدار فراوانی نمک هستند، به همین دلیل بهتر است مصرف این مواد غذایی را کاهش دهید

– برای مزه بهتر غذا و کاهش مصرف نمک در موقع تهیه غذاها به جای نمک از سبزی های تازه و معطر، سیر، لیموترش، آب نارنج، آویشن،شوید و …مصرف کنید.

– استفاده از غذاهای شور مانند آجیل شور،انواع فرآورده های غلات حجیم شده مانند چیپس و … را کم کنید

– چون جوش شیرین حاوی میزان زیادی سدیم است و باعث پف کردن انواع نان و کیک به کار می شود. لذا در کسانی که به علت ابتلا به بیماری محدودیت مصرف نمک دارند استفاده از مواد حاوی جوش شیرین هم باید کم کرد

نمک تصفیه شده یگانه

نمک تصفیه شده یددار یگانه چیست و لزوم استفاده از آن

نمک تصفیه یگانه نمکی است کاملا بهداشتی که تمام ناخالصی های و مواد اضافی آن از بین رفته است

نمک خوراکی بایستی از نوع یددار و تصفیه شده باشد. نمک های تصفیه شده یددار به دلیل خلوص بالا میزان ید را بهتر و به مدت  زیاد حفظ می کنند.

– نگه داشتن و ذخیره کردن نمک یددار به مدت خیلی طولانی(بیش از 6 ماه ) موجب از دست رفتن بخشی از ید آن می شود. برای حفظ ید در نمک، باید نمک را دور از نور آفتاب و رطوبت و در ظرف در بسته پلاستیکی، چوبی، سفالی و یا شیشه های رنگی و تیره نگهداری کرد و جهت افزودن نمک به غذا در زمان پخت، باید نمک را در مرحله آخر طبخ غذا به آن اضافه کرد تا ید آن حفظ شود.

– استفاده از نمک تصفیه نشده به علت وجود ناخالصی در افرادی که سابقه بیماری های گوارشی، کلیوی و کبدی دارند و حتی مصرف بی رویه آن در افراد سالم نیز باعث ناراحتی های گوارشی، کلیوی، کبدی و حتی جذب آهن در بدن می شود.

– پیوسته به تاریخ مصرف نمک و وجود پروانه ساخت از وزارت بهداشت و علامت استاندارد و سیب سلامت  روی بسته بندی نمک ها دقت کنید.

– همواره توجه داشته باشید که عبارت «نمک یددار تصفیه شده» بر روی بسته بندی نمک درج شده باشد و از خرید هر گونه نمک با عنوان «صادراتی صنعتی» خودداری کنید.

نمک و غذاهای شور باید به میزان کم مصرف شود و همان مقدار کم نمک نیز باید تنها از نوع تصفیه شده یددار باشد.

بسته بندی نمک تصفیه

بسته بندی نمک

مصرف خرده یا عمده نمک، نحوه بسته بندی آن در کارخانجات را تعیین می کند. به همین دلیل این فرایند در مورد نمک تصفیه شده خوراکی با نمک صنعتی و نیز نمک مورد نیاز صنایع غذایی تفاوت دارد

قیمت نمک تصفیه یددار یگانه

تولید کنندگان نمک معتقدند که نمک هایی که از لحاظ رنگ و شکل سفید و تمیز هستند بهتر و با قیمت خوب به فروش می رسند نمک تصفیه شده نیز معمولا سفید تر از سایر نمک ها دیده می شوند
حتی اگر نمک از یک محل آلوده هم استخراج شده باشد عملیات تصفیه، همه مواد سمی و آلوده آن را از بین می برد

نمک تصفیه شده یددار یگانه را از کجا خریداری کنیم

شما عزیزان برای خرید نمک تصفیه شده یگانه کافیست از طریق راههای ارتباطی گفته شده در قسمت تماس با ما از قیمت ها مطلع شوید و سپس محصول مورد نظر خودتان را انتخاب کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *