نمکی صنعتی عظیم نمکی است که خلوص پایینی دارد و عملیات تصفیه بر روی آن انجام نشده و ید نیز به آن اضافه نگردیده و در صنایع مختلف صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد.
نمک صنعتی چیست؟
نمک صنعتی عظیم به آن دسته از نمک ها گفته می شود که به نسبت نمونه ها خوراکی درجه خلوص کمتری دارد.و به دو صورت به دست می آید 1- نمکی که به طور مستقیم از آب برداشته می شود. 2- در دومین روش نمکی است که از سنگ های رسوبی به جا مانده از تبخیر آب دریا استخراج می شود. هنگام استخراج نمک را به نسبت خلوص آن دسته بندی می کنند در صد خلوص نمک صنعتی نسبت به نمک طعام و خوراکی کمتر است. نمک صنعتی تصفیه نشده است و عنصر ید نیز به ترکیبات آن اضافه نشده است مقدار خلوص نمک طعام و نمک آبی 99 در صد است ولی نمک صنعتی بدون تصفیه شدن در صنایع گوناگون مورد مصرف قرار می گیرد اگر خلوص آن زیاد باشد امکان دارد از آن برای مصرف خوراکی استفاده کرد ولی چون خلوص پایین دارد در صنعت مصرف می شود بسیاری از افراد فکر می کنند که نمک فقط یک ماده سفید شوره مزه است که به غذاها افزوده می شود تا غذا مزه دار شود ولی لازم است بدانیم که نمک تنوع و کاربرد بالایی دارد مثل نمک صورتی، آبی،خوراکی، نمک دریا که مصرف خوراکی دارند و نمک صنعتی هم در صنایع کاربرد دارد.
نمونه های خوراکی یازم است از درصد خلوص بالایی برخوردار باشند که در اثر استفاده از آن فردبه بیماری های نظیر سنگ کلیه مبتلا نشود. کشور ایران جزو 20 کشور برتر دنیا در حوزه تولید نمک های صنعتی است. نمک ها بعد از گذراندن عملیات تصفیه بسته به نوع کاربری که دارند در بازار به فروش می رسند.

آیا نمک صنعتی استفاده خوراکی دارد؟
نمکها در زمان استخراج از لحاظ درجه خلوص طبقه بندی می شوند و هر چقدر که میزان درصد خلوص آنها پایینتر باشد، میتوانیم بگوییم که آن نمک، صنعتی است. زیرا نمک خوراکی درصد خلوص بسیار بالایی دارد معمولا نمکهای صنعتی بدون هیچ تغییر یا پالایش و تصفیهای قابل استفاده در صنعت هستند. اما نمکهای خوراکی تصفیه میشوند و به آنها ید هم اضافه میشود.بنابراین با این ویژگی میتوان این نتیجه را گرفت که در اکثر موارد نمکهای صنعتی قابلیت خوراکی ندارند
ولی نمکهای صنعتی یک تفاوت اساسی دیگر هم با نمک خوراکی دارند و آن هم این است که فاقد ید هستند. ولی مهمترین عامل مهم متمایز کننده این دو نمک از یکدیگر میزان خلوص آنها است.
موارد مصرف و کاربرد نمک های صنعتی
نمک های صنعتی در حوزه های مختلفی چون موارد زیر مورد مصرف قرار می گیرند.
- نمک صنعتی در حوزه احیای رزین
- سنگ نمک صنعتی برای تصفیه آب خانه ها
- حفظ سختی آب با استفاده از سنگ های نمک
- کاربرد نمک صنعتی در دامپروری و دامداری
- کاربرد سنگ نمک در ساخت دیگ بخار بویلر
معرفی انواع نمک های صنعتی عظیم
نمک های صنعتی مرغوب در انواع مختلف ساخته و مصرف می شوند. از مهمترین انواع آنها به نمک شکری، نمک شیلاتی، نمک نخودی، نمک صدفی، نمک های پودری و نمک های جاده می توان اشاره کرد. در کنار نام هر نوع نمک صنعتی کاربرد آن نوشته می شود.
نمک صدفی 120 و 130
نمک ها صدفی از کوچکترین انواع نمک های صنعتی است. این نوع نمک بر اساس شکل دانه بندی با نمک های پودری تقریبا هم اندازه است. علت نام گذاری این اسم شفافیت و درخشندگی این نمک ها است. بر اساس سایز بندی با نمک ها تصفیه نیز شباهت دارند.

نمک صنعتی شکری 110
این نوع نمک به اسم نمک حفاری نیز معروف شده است. این نوع نمک که از نظر شکل ظاهری با دانه های شکری شبیه است؛ از پر مصرف ترین انواع نمک های صنعتی است. از مهمترین کاربرد نمک های صنعتی شکری می توان به حفاری گل، روند نمک سود کردن گوشت به ویژه گوشت خوک و استفاده از آن در پنیر لیقوان اشاره کرد.
مش بندی نمک های صنعتی 100 و 90
نمک های صنعتی با دانه یا مش بندی بین 90 و 100 مشاهده می شوند. سایز نمونه 100 حدود دو برابر دانه های شکر دارند. اندازه دانه های مش حدودا اندازه نخود است. اندازه دانه ها تقریبا مشابه و یکسان است.
معرفی نمک صنعتی شیلاتی
سنگ نمک ها ابعاد نسبتا بزرگی دارند که با قرار گرفتن درون دستگاه های خرد کن شکسته و در نهایت به اندازه سنگ های خورد در حدود 5 الی 10 میلی متر شکسته می شوند. ابعاد این نمک مقداری از دانه ها نخود بزرگتر و از یک گردو ریزتر است. مصارف نمک های صنعتی شیلاتی که از نام آنها پیداست در حوزه شیلات است.
از نمک های شیلاتی به منظور گندزدایی، سخت گیری آب، احیای رزین های غیر فعال شده استفاده می شود. از دیگر مصارف این نمک می توان به صافکاری دقیق و جزئی، کاربرد در صنایع دباغی و چرم سازی نیز اشاره نمود.
نمک پودری یا نرم صنعتی
گروه دیگری از انواع نمک های صنعتی مرغوب شامل سنگ های نرم است که از نظر دانه بندی به نمونه های خوراکی شبیه هستند. کاربرد نمک های صنعتی نرم در حوزه تولید اسید و دان و نهاده هایی در طیور و به ویژه مرغ ها می باشد. ویژگی این مدل نمک این است به خاطر دانه ها ریزی که دارد به سرعت رطوبت را به خود جذب کرده و مثل یک کلوخه می شوند.
نمک های پودری با نام دیگری با نام نمک خیابانی نامیده می شود. به این دلیل که از نمک های صنعتی پودری روی شن و ماسه برای برف روبی خیابان ها در فصول زمستان استفاده می شود. در صنعت کلرسازی، خوراک طیور، کارخانه کاغذ سازی، آجیل سازی و…نیز از این نمک استفاده می شود.

قیمت نمک صنعتی و عوامل تاثیر گذار بر آن
برای تعیین قیمت نمک صنعتی و انواع آن عوامل متعددی از جمله هزینه استخراج نمک از معدن،هزینه پرسنا، هزینه ماشین آلات و عوامل دیگری تاثیر گذار است.
میزان خلوص سنگ نمک صنعتی یکی از عوامل بسیار مهم تاثیر گذار بر قیمت است.
از کجا نمک صنعتی عظیم را خریداری کنیم.
شما عزیزان برای خرید نمک صنعتی عظیم و انواع آن کافیست از طریق راههای ارتباطی گفته شده در قسمت تماس با ما از قیمت ها آگاه شوید و سپس محصول مورد نظر خودتان را انتخاب کنید و سفارشتان را نهایی کنید
بدون دیدگاه