نمک تصفیه شده سودمند چه نقشی در بدن دارد؟
نمک تصفیه شده یددار سودمند یکی از مواد مورد نیاز برای سوخت وساز مواد غذایی در بدن، انتقال پیام های عصبی و کارکرد صحیح عضلات است. این ماده به مقدار محدود مورد نیاز بوده و مصرف متعادل آن لازم است. به طور مثال در هنگام اسهال و استفراغ و یا فعالیت شدید بدنی و در هوای گرم با مصرف کمی نمک می توان املاح از دست رفته بدن را جبران کرد.
در حال حاضر مصرف نمک که بویژه در غذاهای آماده به میزان زیاد مورد استفاده قرار می گیرد در کشور ما بالا است. طبق توصیه سازمان بهداشت جهانی، حداکثر مقدار مصرف روزانه نمک پنج گرم است. این درحالیست که میزان مصرف نمک در کشور 2 تا 3 برابر این مقدار برآورد شده است. نمک دریافتی شامل نمک نمکدان، نمک موجود در مواد غذایی و نمک اضافه شده به غذا در زمان طبخ است.
چرا باید نمک تصفیه شده یددار سودمند استفاده کنیم؟
ید یکی از عناصر کمیاب و با ارزش در طبیعت است که بدن انسان روزانه به میزان کمی از آن نیاز دارد. مهم ترین تاثیر ید در بدن شرکت در ساختمان هورمون های تیروئیدی است که نقش مهمی در رشد و تکامل اندام های حرکتی و سیستم عصبی، عملکرد طبیعی مغز، حفظ دمای بدن، تولید انرژی و سوخت و ساز ایفا میکند.
غذاهای دریایی مانند ماهی و میگوی آب شور سرشار ازمنابع غذایی ید هستند؛ همچنین مقدار ید موجود در شیر، لبنیات و تخم مرغ با توجه بهمیزان ید خاکی که حیوان در آن پرورش یافته، متغیر است. از آنجایی که خاک بسیاری از مناطق جهان از جمله ایران میزان ید کافی ندارد و همچنین سرانه مصرف غذاهای دریاییدر ایران پایین است، مصرف نمک یددار برای پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید، ضرورت دارد.
نکات مهمی در مورد نمک تصفیه شده یددار سودمند
– نمک تصفیه شده یددار سودمند نمکی است کاملا بهداشتی که ناخالصی های آن حذف شده است.
– نمک خوراکی باید از نوع یددار و تصفیه شده باشد. نمک های تصفیه شده یددار به دلیل خلوص بالا میزان ید را بهتر و به مدت بیشتر حفظ می کنند.
– نگهداری و ذخیره کردن نمک یددار به مدت طولانی (بیش از یک سال) موجب از دست رفتن بخشی از ید آن می شود. برای حفظ ید در نمک، باید نمک را دور از نور و رطوبت و در ظرف در بسته پلاستیکی، چوبی، سفالی و یا شیشه های رنگی و تیره نگهداری کرد و جهت اضافه کردن آن به غذا در زمان طبخ، نمک را در انتهای پخت اضافه کرد تا ید آن در حداکثر مقدار حفظ شود.
– نمک تصفیه نشده به علت داشتن ناخالصی در افرادی که سابقه بیماری های گوارشی، کلیوی و کبدی دارند و حتی مصرف مداوم آن در افراد سالم منجر به بروز ناراحتی های گوارشی، کلیوی، کبدی و حتی جذب آهن در بدن می شود.
– همواره به تاریخ مصرف نمک و وجود پروانه ساخت از وزارت بهداشت روی بسته بندی نمک ها توجه کنید.
– دقت کنید که عبارت «نمک یددار تصفیه شده» بر روی بسته بندی نمک درج شده باشد و از خرید هر گونه نمک با عنوان «صادراتی صنعتی» خودداری کنید.
نمک و غذاهای شور باید به مقدار بسیار کم مصرف شود و همان مقدار کم نمک نیز تنها از نوع تصفیه شده یددار باشد.
روش نگهداری نمک تصفیه شده سودمند چگونه است؟
در ابتدا باید بدانید که نمک یددار رو نهایتا برای 6 ماه میتوانید نگهداری کنید و نگهداری و ذخیره ی نمک برای مدت طولانی باعث از دست رفتن ید موجود در نمک میشود. پس عملا مصرف نمک تاریخ گذشته صرفا به غذا مزه میدهد و فایده خاصی ندارد در کنار نمک های تصفیه شده یددار میتوانید از نمک های طبیعی ارگانیک مانند
نمک آبی، نمک صورتی، دلنمک و نمک نارنجی استفاده کنید که تاریخ انقضا ندارند و در عین حال سرشار املاح معدنی هستند و شما میتوانید با مصرف این نمک ها تمامی مواد معدنی مورد نیاز بدن خود را تامین کنید.
نمک تصفیه نشده به علت داشتن ناخالصی در افرادی که سابقه بیماری های گوارشی، کلیوی و کبدی دارند و حتی مصرف مداوم آن در افراد سالم منجر به بروز ناراحتی های گوارشی، کلیوی، کبدی و حتی کاهش جذب آهن در بدن می شود.
نمک یددار تصفیه شده باید در محیط خشک و خنک و بدون رطوبت نگهداری بشه.
بهترین ظرف برای نگهداری نمک: بهتزین بسته بندی پلاستیک و ظروف پلاستیکی و در رده های بعدی ظروف چوبی و شیشه ایی هستن.
بهترین زمان اضافه کردن نمک به غذا چه زمانی است؟
با توجه به ید مورد نیاز بدن و تقریبا بهترین راه اضافه کردن نمک به غذا در هنگام پخت و تقریبا در مراحل پایانی پخت غدا است. باید به اینکه توجه داشته باشید که اضافه کردن نمک به غذا در مراحل اولیه باعث از بین رفتن ید موجود در نمک میشود؛ پس بهترین راه حل اینه که در مراحل انتهایی نمک تصفیه شده به غذا اضافه بشه تا ید موجود از بین نره.
برای خرید انواع نمک های بسته بندی و انواع نمک های طبیعی ارگانیک خوراکی و تزئینی با بهترین کیفیت و مناسب ترین قیمت از طریق راههای ارتباطی در سایت با مجموعه بیوتی سالت ما ارتباط برقرار کنید.
بدون دیدگاه