نمک صنعتی عظیم

نمک صنعتی عظیم


نمک صنعتی عظیم چیست؟

نمک صنعتی عظیم به آن دسته از نمک ها گفته می شود که به نسبت نمونه ها خوراکی درجه خلوص کمتری دارد. از دیگر تفاوت های نمک ها صعنتی تصفیه نشدن و ید دار نبودن آن ها است. کاربرد نمک های صنعتی در حوزه صنایع معدنی و صنعتی گسترده است.کلرید سدیم یک کریستال یا گرانول سفید رنگ است. در واقع، نمک صنعتی نمکی است که درجه خلوص کمتری نسبت به نمک خوراکی دارد و تصفیه نشدن و یددار نبودن نوع صنعتی، آن را از نوع خوراکی متفاوت کرده.نمک خوراکی به علت تصفیه متفاوتی که دارد و درصد خلوص آن 99 است.

عمده تفاوت های نمک صنعتی و نمک خوراکی در چیست؟

نمک صنعتی از خلوص پایینی برخوردار است. خلوص این نمک ها تقریبا ۹۵% هستند. بنابراین هرگز نمی توان از آنها به عنوان نمک خوراکی استفاده کرد. نمک هایی که ما به صورت خوراکی استفاده می کنیم، خلوص بالایی دارند و کاملا تصفیه شده و پالایش شده هستند. یکی دیگر از تفاوت های نمک صنعتی و نمک تصفیه شده در ید موجود در نمک است. نمک های صنعتی به هیچ عنوان ید دار نیستند. بنابراین باید بگوییم به دلیل عدم وجود ید در این نمک ها و خلوص پایین آنها، مصرف نمک صنعتی برای سلامتی به شدت مضر است و باعث بروز بیماری های کبدی، کلیوی و صفراوی می شود.

نه تنها در خصوص نمک صنعتی بلکه خوب است تا بدانید تمامی مواد شیمیایی که خلوص پایینی دارند، کاربردشان صنعتی است و برای مصارف خوراکی مناسب نیستند. همچنین باید بدانید که فرآیند تصفیه کردن نمک یک فرآیند زمانبر و پر هزینه است. به همین علت اکثرا نمک های صنعتی در معادن به صورت سنگ نمک به فروش می رسند. سپس به کارخانجات مربوطه منتقل شده و فرآیند تصفیه سازی روی آنها انجام می شود. بدین ترتیب این نمک ها از حالت صنعتی خارج می شوند و برای مصارف خوراکی مورد استفاده قرار می گیرند.

نمک صنعتی
نمک صنعتی

آیا نمک صنعتی خوراکی است؟

نمک صنعتی درواقع آن ماده‌ای است که درصد خلوص کمتری نسبت به نمک طعام و خوراکی دارد، تصفیه نشده است و خبری از وجود ید در داخل آن نیست. خلوص نمک طعام و نمک آبی در حدود ۹۹ درصد است؛ اما نمک‌های صنعتی بدون هیچ‌گونه پالایش و تصفیه، در صنعت مورد استفاده قرار می‌گیرند! در نتیجه قابلیت خورده شدن ندارند.

نمک صنعتی به دو صورت به‌دست می‌آید: ۱- مستقیماً از آب دریا گرفته می‌شود، ۲- از سنگ‌های رسوبی به‌جامانده از تبخیر آب دریا مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد. نمک‌ها را هنگام استخراج، از لحاظ درجه خلوص‌شان طبقه‌بندی می‌کنند. اگر میزان خلوص این ماده مانند نمک صورتی هیمالیا بالا باشد، مصرف خوراکی خواهد داشت؛ اما درصورتی‌که درصد خلوص نمک پایین باشد، تبدیل به industrial salt می‌شود. در کشور عزیزمان استان‌هایی هم‌چون فارس، سمنان، قم و مرکزی بزرگ‌ترین تولیدکنندگان نمک صنعتی هستند.

نمک صنعتی
نمک صنعتی

معرفی انواع نمک های صنعتی عظیم

نمک های صنعتی در انواع گرید تولید و مصرف می شوند. از مهمترین انواع آنها می توان به نمک شکری، نمک شیلاتی، نمک نخودی، نمک صدفی، نمک های چودی و نمک های جاده اشاره کرد. در کنار نام هر نوع نمک صنعتی گرید آن درج می شود.

نمک صدفی 120 و 130

نمک ها صدفی از ریزترین انواع نمک های صنعتی است. این نوع نمک بر اساس دانه بندی با نمک های پودری تقریبا هم اندازه است. دلیل نام گذاری این اسم شفافیت و درخشندگی این نمک ها است. بر اساس سایز بندی با نمک ها تصفیه نیز شباهت دارند.

نمک صنعتی شکری 110

این نوع نمک با نام نمک حفاری نیز شناخته می شود. این نوع نمک که از نظر ظاهر با دانه های شکری شباهت دارند؛ از پرکاربردترین انواع نمک های صنعتی است. از مهمترین کاربرد نمک های صنعتی شکری می توان به حفاری گل، فرایند نمک سود کردن گوشت به ویژه گوشت خوک و استفاده از آن در پنیر لیقوان اشاره کرد.

نمک صنعتی
نمک صنعتی

مش بندی نمک های صنعتی 100 و 90

نمک های صنعتی عظیم با  دانه یا مش بندی بین 90 و 100 دیده می شوند. نمونه 100 اندازه ای در حدود دو برابر دانه های شکر دارند. اندازه دانه های مش در حدود یک نخود است. اندازه دانه تقریبا مشابه و یکسان است.

معرفی نمک صنعتی شیلاتی

این مدل سنگ ها ابعاد نسبتا بزرگی دارند که با قرار گرفتن درون دستگاه های خرد کن شکسته و در نهایت به اندازه سنگ های خورد در حدود 5 الی 10 میلی متر می رسند. ابعاد این نمک کمی از دانه ها نخود بزرگتر و از یک گردو کوچکتر است. کاربرد نمک های صنعتی شیلاتی که از نام آنها پیداست در حوزه شیلات است.

از نمک های شیلاتی به منظور گندزدایی، سخت گیری آب، احیای رزین های غیر فعال شده استفاده می شود. از دیگر کاربرد های این نمک می توان به صافکاری دقیق و جزئی، کاربرد در صنایع دباغی و چرم سازی نیز اشاره نمود.

نمک پودری یا نرم صنعتی

آخرین دسته از انواع نمک های صنعتی شامل سنگ های نرم است که از نظر دانه بندی با نمونه های خوراکی شباهت دارد. کاربرد نمک های صنعتی نرم در حوزه تولید اسید و دان و نهاده هایی در طیور و به ویژه مرغ ها می باشد. این مدل نمک به خاطر دانه ها ریزی که دارد به سرعت رطوبت را به خود جذب کرده و مثل یک کلوخه می شوند.

نام دیگری که به نمک های پودری اطلاق می شود؛ نمک خیابانی است. به این خاطر که از کاربرد نمک های صنعتی پودری استفاده از آنها روی شن و ماسه برای برف روبی خیابان ها در فصول زمستان است. در صنعت کلرسازی، خوراک طیور، کارخانه کاغذ سازی، آجیل سازی و… از این نمک استفاده می شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *