نمک دریایی

روش استفاده از نمک دریایی اصل در غذاها

نمک دریایی اصل به غیر از کاربردهای آشپزی آن، اغلب به اسکراب های بدن، نوشیدنی ها و محصولات بی شمار دیگر مصرف می شود. مردم کل دنیا از گذشته از نمک دریا استفاده می کردند و امروزه نیز در بیشتر  آشپزخانه ها یافت می شود. برخی از مردم اعتقاد دارند که این نمک سالم‌ تر از انواع دیگر نمک است و فواید زیادی دارد. 

از  کدام نمک برای طعم دهی به غذا استفاده می کنید؟

سرآشپزهای ماهر دنیا سال ها تحت آموزش قرار می گیرند تا مهارت آشپزی خود را افزایش بدهند و آن را به نقطه ای برسانند که بقیه افراد مبتدی ها نتوانند با آنها رقابت کنند. به غیر از این ویژگی، آنها یک سلاح پنهانی دارند که آشپزهای خانگی معمولی می توانند آن را قرض بگیرند تا با یک عوض کردن ساده مواد غذایی، آشپزی خود را ارتقا بخشند.

نمک سفره و نمک دریا هر دو از یک نوع نمک تولید شده که از آب دریا ساخته می شوند، ولی در اینجاست که این شباهتها به پایان می رسد. نمک سفره بوسیله بسیاری از ماشین آلات استخراج می شود و هر ماده اضافی که کلرید سدیم نیست  حذف می شود و همچنین یک ماده کاملاً یک دست از نمک معمولی را به وجود می آورد

نمک سفره از رسوبات نمک بدست می آید. نمک خوراکی برای خالص‌تر و ریزتر شدن آن فرآوری می‌شود و لذا مواد معدنی طبیعی موجود در آن از بین می رود. سپس نمک سفره با مواد افزودنی دیگری، غنی می شود. یکی از افزودنی های اصلی در نمک خوراکی، ید معدنی است که به ساخت هورمون های تیروئید کمک می کند و در نتیجه به سلامت تیروئید کمک می کند.

نمک دریایی اصل

نمک دریا از تبخیر آب دریا تولید می شود. نمک باقیمانده از تبخیر فرآوری نمی شود یا بسیار کم تصفیه می شود، بنابراین بسیاری از مواد معدنی مانند کلسیم، پتاسیم و منیزیم را در آن باقی می ماند نمک باقیمانده از تبخیر آب خیلی شور است و سپس نمک باید قبل از بسته بندی خشک شود .این حداقل سطح پردازش باعث می شود نمک های دریایی دارای سطح معدنی زیاد و همچنین تنوع گسترده ای از طعم ها و رنگ های طبیعی باشند، زیرا هر نوع نمک مستقیماً منعکس کننده محیطی است که از آن آمده است. بلور های نمک دریایی درشت تر از نمک سفره هستند و وقتی آن را روی غذا می پاشید مقداری غذا را ترد می کنند.

نمک دریایی اصل

خواص نمک دریا شامل کمک به آرام کردن تحریکات پوستی است. نمک های دریایی با سطوح بالای منیزیم نیز می توانند به افزایش هیدراتاسیون و کاهش زبری پوست در افراد دارای پوست خشک کمک کنند. به برخی از این خواص در ادامه می پردازیم

کاهش احتباس مایعات

بعضی از مردم تصور می‌کنند غذاهای شور باعث نفخ یا احتباس مایعات در بدن می‌شوند. این موضوع درست است ولی این امر هنگامی اتفاق می‌افتد که نمک خوراکی سفید و نمک تصفیه‌ شده در غذاهای فرآوری شده را استفاده کنید. ولی ، ‌خوردن غذا با نمک دریا به از بین‌بردن نفخ و احتباس آب کمک می‌کند.

متعادل کردن الکترولیت‌ها

الکترولیت‌های این نمک حاوی منیزیم، کلسیم، پتاسیم و سدیم است. این الکترولیت‌ها به دلیل نقش اساسی در سیستم عصبی برای سلامت ماهیچه، مغز و قلب حیاتی هستند. به‌جای نوشیدنی‌های الکترولیتی پر از قند معمولی که می‌توانید در سوپرمارکت پیدا کنید، می توانید این نمک را همراه با آب‌لیمو به آب اضافه کرده و میل کنید.

جلوگیری از گرفتگی عضلات

مواقعی که الکترولیت شما کم است،امکان دارد درد و گرفتگی عضلات و حتی سندرم پای بی‌قرار را تجربه کنید. کمبود مواد معدنی از آرامش عضلات جلوگیری می‌کند و باعث انقباضاتی می‌شود که خارج از کنترل شما هستند. به‌همین دلیل است که حمام نمک دریایی اپسوم برای هر نوع خستگی عضلانی توصیه می‌شود. منیزیم موجود در نمک اپسوم نقش اساسی در شل‌شدن و آرامش عضلات و بدن شما دارد. اگر قصد انجام  یک فعالیت سنگین را دارید، حتماً نمک خلیج را قبل و بعد از آن به آب خود اضافه کنید تا بدنتان را با مواد معدنی که در طول ورزش از دست می‌دهد، پر کنید.

نمک دریایی اصل

ارزش غذایی نمک خوراکی و نمک دریا چیست؟

سدیم یک ماده معدنی است که بدن شما برای حفظ عملکرد طبیعی ماهیچه ها و اعصاب خود و تعادل مایعات بدن به آن احتیاج دارد. سدیم در خیلی از غذاها از جمله نمک که از کلرید سدیم تشکیل شده است، پیدا می شود.

هم نمک خوراکی و هم نمک دریایی اصل حدود ۴۰ درصد وزن خود سدیم دارند. برخی از انواع نمک دریا بلور های درشت تری نسبت به نمک خوراکی دارند، بنابراین معمولاً در یک قاشق نمک دریا در مقایسه با یک قاشق نمک خوراکی به دلیل کریستال‌های متفاوتی که دارند، سدیم کمتری وجود دارد.مثلا، یک قاشق چای خوری نمک خوراکی حاوی حدود ۲۳۶۰ میلی گرم سدیم در مقایسه با ۲۰۰۰ میلی گرم در یک قاشق چای خوری نمک دریا است.

چگونه از نمک دریا استفاده کنیم؟

از آنجایی که طعم نمک دریایی اصل معمولا لطیف است، نیاز نیست آن را با حل کردن آن در آب جوش برای پاستا یا اضافه کردن یک قاشق غذاخوری به خمیر نان خود هدر دهید. خوب است بعد از پخت یا در مرحله آخر آن را روی غذا بپاشید تا بتوانید از تاثیر کامل رنگ ها، بافت ها و طعم هایی که مخصوص نمک دریایی است لذت ببرید.

می توانید با خیال راحت از هر چیزی که در اختیار دارید استفاده کنید. بیشترین نتیجه را با مصرف این نمک برای غذای خود خواهید داشت. مواقع پختن سبزیجات، باید از نمک تکمیلی استفاده کنید که بافت نسبتاً سبک و طعم تازه داشته باشد تا سبزیجات را خراب نکند. به عنوان مثال، نمک دریایی بافت کاملاً لطیف و تردی دارد که وقتی روی سبزیجات نرم مانند کدو سبز یا کلم بروکلی بخارپز شده پاشیده شود، طعم خیلی خوبی پیدا می کند. البته، اگر قرار است سبزیجات به صورت خام در یک سالاد سبز سرو شوند، برای تضاد بافتی خوب، می توانید به راحتی از یک نمک ترد مانند نمک هیمالیا استفاده کنید.

نمک دریایی اصل

چند نوع نمک های دریایی وجود دارد؟

نمک فرانسوی

به عنوان مثال، نمک فلور دو سل به دلیل داشتن کریستال نسبتاً ظریف و مرطوب مشهور است، در حالی که نمک های قرمز و سیاه هاوایی کریستال های بزرگ تر و ترد دارند.

نمک هیمالیا

نمک دریای هیمالیا یا نمک صورتی هیمالیا از نظر فنی نیز کریستالی است، اگر چه در تکه های بزرگ سنگ نمک وجود دارد و باید به کریستال هایی با اندازه مناسب شکسته شود.

دانه های نمک دریا

از نظر دانه بندی، هر دو نوع نمک دریایی هالن مون و مالدون خیلی ترد هستند، در حالی که تکه های نمک موری ظریف تر و لطیف تر هستند. بدیهی است که طعم نیز در آنها مهم است.

همه نمک‌ های دریایی نت مشابهی از کلرید سدیم دارند، اما هر کدام افزودنی‌های ظریف خاص خود را دارند، از رنگ‌ های خاکی نمک دریای قرمز هاوایی گرفته تا طراوت شور نمک مالدون.

علاوه بر تنوع طبیعی، بسیاری از شرکت‌ ها انواعی را با طعم‌ های اضافه نیز ارائه می‌کنند، مانند نمک دریای دودی یا نمک دریایی هاوایی با بامبو. از آنجایی ظاهر غذا هم برای خود و هم برای میهمانان بسیار مهم است، لازم است رنگ را نیز در نظر بگیرید.

بسیاری از غذاهای شیک با سادگی نمک های سفید یا خاکستری به خوبی همراه می شوند، ولی نمک های صورتی مانند نمک دریای هیمالیا یا نمک دریایی رودخانه موری نیز می توانند تصویری زیبا به آن اضافه کنند. در برخی موارد، نمک‌های سیاه مانند نمک دریای قبرس یا نمک سیاه هاوایی می‌توانند جلوه‌ای خاص به منوی غذای ما بدهند.

نمک دریا را از کجا خریداری نماییم

در اینجا با خواص و انواع نمک دریایی اصل و همچنین فواید  استفاده از آن در مقایسه با نمک معمولی که در بازار عرضه می شوند آشنا شدیم. اگر  برای سلامت خود و فرزندانمان ارزش قائل هستیم لازم است و از مواد و کالا های مرغوب استفاده نماییم. شما عزیزان برای تهیه نمک دریایی مرغوب و سایر محصولات نمکی می توانید به فروشگاه بیوتی سالت مراجعه و ضمن آگاهی یافتن از انواع و قیمت محصولات نمک مورد نظر خود را انتخاب و خریداری نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *